Oldalak

2011. december 3., szombat

Summer, autumn and a little winter

FIGYELEM!!
Csak az kezdje el olvasni akinek van rá bőven ideje, mert - előre szólok - ez nem egy kis bejegyzés! :DD

Ne is kérdezzétek, hogy miért nem jelentkeztünk eddig. Egyszerűen nem volt kedvem, ennyi az egész :)

Július 26-28.
3 csodálatos napot töltöttünk Szajolban Urbán Dorkával és kutyájával, Szofival. Mikor odaértünk eléggé esett az eső, így hát bementünk a házba, körbevezetett, beszélgettünk. Nem sokkal később el is állt, fogtuk a kutyákat, fényképezőt, a cókmókunkat és útnak indultunk. Elmentünk a kis rétre, ahol minitréninget tartottunk :) Ugye, ott vannak agility-s akadályok, összeláncolva, lakatolva. Elvinni nem tudtuk volna (miért is akarnánk? :D), de a kúszót és a palánkot kipróbáltuk. Nagy meglepetésemre Boni a palánkon simán átment, a kúszón nem mert, mert az imbolygott :)

A kis rétről kiindultunk a mezőre... vagy inkább napraforgós-kukoricás helyre :D Sétáltunk egy jót ott is. A mező közepén (másnap úgy éreztük, hogy kb a negyedénél :) ) leültünk, ahol Dorka csinált néhány fotót, kutyák bóklásztak... bár Boni inkább kidöglött.



pillanatkép
az a bizonyos kidöglés :)
"ébren vagyok" :)

Miután Boni kipihente magát, haza indultunk. Otthon megint kinyúltak az ebecskék :)
sanyarú sorsú kutya

Második nap megint elmentünk sétálni. Ugyanarra mentünk, csak icipicivel tovább... Amit mondtam, hogy a mező közepén lepihentünk, hát az még a negyedénél se volt :DD A mező végén lementünk a Tiszához. A part kb 30 cm széles volt... picit feljött a víz. Kutyák jót úsztak, jól esett nekik a nagy melegben való séta után. Szofi mint a torpedó úgy úszott, Boni mindig lemaradt... szegény :) Ezért mindig mikor bedobtuk a labdát, Szofit fogtuk, Boni mehetett, és mikor Boni már majdnem elérte a labdát akkor el is engedtük Szofit. Nem nagyon maradt le még így se, sőt!! Boni ügyes volt víznél. Bennem volt a para, hogy víznél mennyire fog elborulni az agya, de minden szuper volt :)





Boni igazán fotógén állapotában volt, mint láthatjátok. Egyik képen idiótább feje van, mint a másikon :) A Tiszától is elindultunk haza. Az elején nagyon be voltak pörögve ebek, jót tett nekik nagyon a víz. Visszafelé elég KO-k voltunk már hárman... igen, Szofi pörgött egyesegyedül. Fáradt elmeállapotunkban a kutyáknak törtünk kukoricát és azt odaadtuk nekik. Falánk (ör)dögök mind megették :DDD



Hát igen. Se a gazdik, se az ebek nem normálisak :) És az út hazáig:
kinagyítjátok, akkor a víztorony (gömbnél) környékére mentünk
fáradt ebem alig bírta a hazautat
Az utolsó napon későn keltünk ki az ágyból, be volt tervezve egy kisebb séta a Tiszához, de hulla fáradtak voltunk. Így maradt a labdázás a kertben, a fényképezőgépek bogarászása, további beszélgetések... Nem is volt gond ezzel, ebek is eléggé fáradtak voltak:

csoportkép ;)

Nyári vadászkutyás tábor

Július 30-tól augusztus 5-ig voltunk táborban. 30-án először Zsanihoz mentünk Dorkával együtt egy kis szépítkezésre. Szofi és Boni is nagyon csinosak lettek :)

Lolával

Zsanitól Dorkát és Szofit mi vittük el a táborba. Legnagyobb meglepetésemre Boni a tábor területén is behívható volt. Tavaly végig attól paráztam, hogy elengedjem-e pisilni, kakilni, mert utána nem tudom megfogni. Most ennek a veszélye nem állt fent, szerencsére. Nagyon ügyesen viselkedett: szaladgált a többi kutyával, bóklászott, szaglászott. Minden szuperül ment, a képzéseket is bele értve. Nem is tudok mit mondani a táborról, csak annyit, hogy nagyon jól éreztük magunkat :) Jövőre is tuti ott leszünk ;)


Nagy Éva és Grégász Zsolti apróságai, azaz Szamó és Willow kölykei: Scott és Tara
Balu is beszállt, ő volt a leggyorsabb ;)
megint csak sanyarú sorsú ebek :)
Szofi száguld a tollas dummyval
Boninak is bejött a tollas dummy

Gyönyörűségek
Bonit beállította Széll Viki :)
Hármasban ^^


Kacsát fogtam kesztyűvel egy tréning segédjeként :) Igazán büszke voltam magamra... nem vagyok túlságosan madár-párti :) A VAV alatt már meg is simogattam kesztyű nélkül :DDD

Köszönöm Dorka a csodás képeket, és ezt a 1,5 hetet :)

Heves

Anyuék jöttek értünk a táborba, és onnan engem Hevesre, mamámékhoz vittek kutyástúl. 2 hetet töltöttünk mamáméknál, ugyanis nálunk festés, tapétázás, flóderozás volt. Boni nagyon rendes volt, kertben elintézte a dolgát, nem nyafogott, ha kint kellett lennie, de azért velünk aludt bent a házban.





Másik mamámnál 3 néhány hetes macska volt: 2 kiú és egy kislány. Boncsita kíváncsi volt rájuk, de ahogy a lánymacska ráfújt, onnantól kezdve inkább messziről elkerülte őket :)

Itthon a teljesen felújított új lakásunk várt minket. Nagyon szép lett minden, habár Bonit ez izgatta a legkevésbé. Július 26-28-ig Szajolban voltunk, 29-én itthon pakoltam be, 30-tól augusztus 5-ig táborban voltunk, 5-től 20-ig mamáméknál voltunk. Enyhe túlzással 1 hónapig nem voltunk itthon... jó kis nyár volt :) Az itthoni képek:



játék Jenny-vel

Jenny

PORTOSZ

BFF :DD

Szeptember 8.

Ősz elején komoly döntést hoztunk, ami sokáig nem akart és nem is került napvilágra. Most itt az idő, hogy megosszam Veletek, a világgal. Szeptember 8-án elvittük Bonit dokihoz időpontra, ott hagytuk, délután érte mentünk. Mikor érte mentünk már egy ivartalan kutyával álltunk szemben. Szóval ivartalanítottuk. Amikor a rendelőbe behozták, nagyon lassan jött, kis kómás fejjel, de ahogy meglátott minket, ezerrel csóvált, de ugyanolyan tyúklépésben araszolt felénk :) Hazavittük, ház előtt mindent elintézett, így egész este pihenhetett. Nem kértünk gallért, gondoltuk, majd rászólunk, ha piszkálja. Mi rá is szóltunk, de nem hagyta nyugton a sebet. Úgyhogy este 8-kor visszamentünk és vettünk neki gallért... szegénykém mindennek nekiment :)

A varratszedésig a nappaliban aludtam vele egy matracon. A nappaliban volt jó, mert ott ha helyezkedett is, nem ment neki semminek a gallérjával. Én meg felügyeltem, ugye :) Bár az utolsó néhány napon napközben a gallér nem kellett, nem piszkálta, de estére feltettük, nehogy akkor nyúljon oda, mi meg akkor nem nagyon tudtunk volna rászólni.

Heni & Portosz

Varratszedés után kb 1 hétig magányos sétáink voltak, majd utána megint Henivel sétáltam. Róla még nem sokat meséltem, pedig kellett volna :) Kb április-május óta sétálunk együtt, neki egy ivartalanított angol cocker spánielje van, Portosz. Őt az Illatos úti gyepmesteri telepről fogadták örökbe tavaly októberben. Rendszeresen jártak iskolába, a kutya szófogadó, barátságos, játékos, bújós, és nem mellesleg HIPERAKTÍV! :D Minden délután együtt sétáltunk, és kb augusztus óta napi 2x is. Még tavasszal a kutyák játszottak egymással, aztán valamiért leálltak. Szeptember 7-én (ivartalanítás előtti napon) nagyon szerettem volna, ha Boni valakivel egy óriásit játszik, mert utána kb 2,5-3 hétig nem lett volna rá alkalma. Aznap valami csoda folytán játszani kezdtek, mintha csak megérezték volna, hogy Boninak nagyon kéne az az igazi játék. És igen, vagy 3/4 órán át csak gyűrték egymást...

Ez azóta sem változott. Mindennap 2 sétára megyünk együtt, a kettőn összesen kb 1-1,5 órát játszanak egymással :) A kutyafuttatóra járunk ki minden este 6-kor a kutyákkal, ahol Boni mással nem is játszik csakis Portival :) Néha-néha 1-2 kört fut Somával is, az ír szetter fiúval, de senkivel nem játszik úgy, mint a kis spancibabával ;)

Állatok Világnapja Felvonulás

Október 4-én van az Állatok világnapja, így október 2-án, vasárnap rendezték meg az állatok világnapja alkalmából szervezett felvonulást. Henivel, Portosszal, Nórival és Ellával (kutyafutisok) és persze Bonival mentünk el a belvárosba. Heni apukája vitt ki minket kocsival :) Az V. kerületi Bazilikától sétáltunk végig az Andrássy úton a Hősök teréig. Rengeteg kutyával találkoztunk, volt aki a patkányát hozta, egy néni a macskáját vitte az ölében, sok görény szaladgált a járdán pórázon, az állatkertből hoztak szamarat és lámát... de a legtöbben kutyások voltunk. Boni nagyon szépen viselkedett. A retriever pórázzal vittem, végig gyönyörűen jött láb mellett. Teljesen nyugodt volt, nem lett idegbajos a sok sokféle állattól.


Ella


Borisz



Olivér


szemek *-*
Heni és Portosz :)))
az egyik patkányka ;D

Rengetegen voltunk:




A Hősök terén gyertyát gyújtottunk azoknak a szegény állatok emlékére, akik az emberi kapzsiság, szórakozás miatt haltak meg (pl. Nemzeti Vágta).


A Hősök terét elhagyva a Városligetbe mentünk sétálni egyet. Itt már a flexi pórázon mehettek a kutyák. A városligeti tóba (elzártabb rész, nem mocskos) beengedtük őket a flexivel, lehűtötték rendesen magukat :) Utána megint ment a nagy pörgés.

A Városligetből elmentünk a Hungária körúti mekibe. Egyértelmű, hogy kintre ültünk. Nagyon rendesek voltak, mert egy ott dolgozó csaj kijött, hogy ne hozzon e a kutyáknak vizet. Tényleg meglepődtem, már azt hittem azért jön, hogy elküldjön minket a búbánatba :)

még vizesen a meki bicikli tárolójánál :DD

A mekihez apu jött értünk, ő hozott minket haza. Nagyon szuper napunk volt :)

Képzés

Október elején mentünk tréningre kb május óta először. Nem volt vészes a leányzó, de a tempója szörnyű volt. Azóta se voltunk sokkal többször, összesen 4 alkalommal. Azt mondta Brigi, hogy ne úgy próbáljam a tempóját növelni visszafelé, hogy ujjongok meg ilyesmi, hanem hívjam egyszer, és maradjak nyugodtan így is tettem. Tegnap már a tréningen úgy száguldott visszafelé VÉGIG.... nagyon örültem ám neki :) Nem fogunk sűrűn járni, de majd járogatunk képzésekre. Csak meg lesz megint a régi száguldós tempója ;)

Egy tréningre Heni is eljött, én vittem Canont, ő fotózgatott vele. Ezek születtek:





"megvaaaagy!!"

Ezeket pedig már én csináltam a tréning végén:




favorit :DD





Játék

Ősszel csináltam néhány képet Boniról, mikor a nagy avarkupacban játszott együtt Portosszal. Nagyon idióták, komolyan... annyira imádom mindkettőt :) Inkább beszéljenek a képek (mint én :)))










Végül pedig, 2,5 éves korára sikeresen meghódította a kanapét is :DD
Megpróbálok ezentúl sűrűbben írni, de nem ígérek semmit. Azért kellett ez a hétvége, hogy mindent letudjak írni, össze tudjak szedni :DD

1 megjegyzés:

  1. Szuper képek, klassz bejegyzés! Ne hagyd abba az írást, kérlek! :) ♥

    VálaszTörlés